Monday, 7 June 2010

abaya @ jubah




hermm ;)
lawa kan abaya nih semua??
saye tak pernah memiliki jubah atau abaya. tapi skang nih saye sebok dok survey and looking for abaya yang lawa dan murah. mengikut kemampuan saye la kan.
saye ade ke satu butik kat Plaza Idaman, cantik abaya tuh. lawa sangat. bile tanye harge, jawabnye RM250. wahhhhhhhhhh!!!!! tergezut la jugak. ye la saye tak tau sangat harga pasaran. for me satu abaya ngan harga RM250 is mahal. hancur hati ku :(

tapi, my sister cakap itu design yang lawa sangat. dats y mahal. so, dia suggest saye beli yang biase2. yup!! i know.

tapi hingga ke saat ini masih terbayang2 abaya yang saye tengok tuh. so impressive !!!

i wish i could have one by this week :(


6 comments:

  1. lain kali, kalau ader sedara mara nak gi mekah, kirim kat diorang.. kat sana rm250 boleh dpt 2 atau 3 pasang arbaya cantik2.. :)

    ReplyDelete
  2. ooooooooo ye ke. ermm tak pernah terfikir akan hal itu sebenarnye. but then, its just suddenly happened. thanks ya ")

    ReplyDelete
  3. sama2... saudari akan ke tanah suci xlama lagi ye? alhamdulillah.. memandangkan saudari nak ke sana tidak lama lagi, boleh la pilih sendiri di sana.. :) jgn rambang mata sudeh.. hehehe..

    boleh saya kongsi tips? klu ke sana, lebihkan bawa telekung sbb utk ke sana ke mari lebih sesuai pkai telekung.. org arab ni lain sket pe'el nye.. pompuan dah pkai tudung/shawl, baju long sleeve dan seluar pun dikatanya HARAM... the point is, asalkan baju tak ketat dan klu pkai seluar, make sure punggung tak nampak (tu psl kna pkai telekung) bila sampai masjid, sarung je kain telekung dan solat... dan satu lagi kelebihan telekung bila tawaf, xder la batal wuduk sbb konfom2 akan berasak ngan kaum lelaki kat kaabah tu... oh ya, pkai stokin gak, sbb nnt org lelaki sure terpijak kaki kita nye... semoga tips ni dpt membantu... sorry panjang lebar lak reply... hurrmm... :D

    nak berangkatnye bila ye?

    ReplyDelete
  4. salam untuk 'tanpa nama'

    tenkiu atas nasehat berikot. alhamdulillah, saye berangkat ke sana 13jun lepas. dan baru je smpai malaysia tadi. hehhe..

    yer. kat sane most of the time saye pakai jubah. dan juga telekung labuh. even saye tak pernah pakai abaya sblm ni,tapi sgt excited bile setiap hari memakainye ketika disana.

    tapi kalu mahu ke masjid, saye terus akan pakai telekung solat. senang begitu.

    tenkiu sekali lagi ye.

    :)

    ReplyDelete
  5. salam kak.
    cantik abaya yg ke-3 tu.
    blh tahu source gambar tu dari mana?

    ReplyDelete
  6. Looking for UAE abaya MAR?
    Grab this latest design now...!!! PRE ORDER UAE ABAYA

    ✔AVAILABLE SIZE S(52),M(54),L(56),XL(58),XXL(60) ๐Ÿ”นHigh Quality fabric
    ๐Ÿ”นIncludes matching chiffon shawl
    ๐Ÿ”น100% Imported from UAE (Full payment required before date of closing) ・・・ Please click link below for any inquiries. You will be directed to admin's phone number. ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡ http://www.wasap.my/60182455226

    Ada lebih 20 design ready stock kami..sila klik
    #readystockbylovenini

    #abayabylovenini

    ReplyDelete

terima kasih daun keladi :)

Copyright to IYda Juhar
Designed by UMIESUEstudio 2015