Wednesday, 30 December 2009

a walk to remember


mimpi yang indah adalah mimpi yang sukar untuk menjadi kenyataan.


Tuesday, 29 December 2009

just started !!!

yup !!!

so speecehless !!! lots to say !!!

me my life !! me knowing me !! me love myself !!

banyak lah sangat mahu dikongsi bersama. kisah kejadian yang tersepak, terjatuh, tergolek, dung dung jatuh lagi, aku tatih, mahu bangkit, mahu berlari, laju dan laju lagik.. hahhahha !!!!

tapi takat ni sedang bertatih lah lagik. insyaAllah !!!


notatangan : ade ke patot makcik tuh cakap aku ni budak ngah tunggu result spm.. ishhh kiut la agaknye kan ;p


Thursday, 17 December 2009

Salam Maal Hijrah431H

Beberapa jam dari sekarang 1430H akan meninggalkan kite.

Banyak sekali yang harus diselesaikan untuk ditinggalkan. Harus berhijrah !!!

Ini salah satu sumber yang dicilok dari seorang kawan untuk kite kongsikan bersama.

Insyaallah, marilah kite berdoa dan memohon kebaikan untuk dimasa hadapan. Muhasabah diri dan saling ingat-mengingatkan.. :)

Tapi kan kalu dulu mase kat sekolah mesti sambul Maal Hijrah ni, pastu siap kena nasyid lagik. heh


perpisahan terasing


--> -->
Perpisahan itu selalu terjadi
Kepada insan yang bercinta
Sungguh sedihnya rasa
Apabila ianya terjadi

Perpisahan bermula dari dua hati
Yang kehendaknya tak dituruti
Ataupun manusia
Yang berperasaan benci

Sebuah cinta dan harapan
Menjadi debu berterbangan
Tersekat nafasku kabur pandangan mataku
Amat tersiksa jiwa kerana kehilangannya
Oh oh... mengapa terus mengharap menanti
Walau cukup kusedari dia takkan kembali

Rintangan dari orang yang tak sudi
Menerima cinta dari hati ini
Menarik diri dan pergi
Membawa serpihan hati yang sepi

Perpisahan itu sungguh menyedihkan
Tapi semuanya di tangan takdir
Kita dikatakan pasangan bahagia
Oh... kini terasing luka
Oh... kini terasing luka
Perpisahan mengasing kita

notatangan : TAMAT



Tuesday, 15 December 2009

aku wanita biasa

Aku ini wanita biasa
Bisa sakit luka karena cinta
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih


Kekasih hatiku maafkan aku
Aku wanita biasa

Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih
Hatiku… maafkan aku..


separuh jiwaku pergi


Separuh jiwaku pergi
Memang indah semua
Tapi berakhir luka

Kau main hati
Dengan sadarmu
Kau tinggal aku

Benar ku mencintaimu
Tapi tak begini
Kau khianati hati ini
Kau curangi aku

Kau bilang tak pernah bahagia
Selama dengan aku
Itu ucap bibirmu

Kau dustakan semua
Yang kita bina
Kau hancurkan semua

Benar ku mencintaimu




Wednesday, 9 December 2009

wake up!!! hibernation over!!!



re-start ?? start ??

decoding the formula of new life !!



notatangan : tajuk tersebut telah dicilok untuk kebaikan ;P


Tuesday, 24 November 2009

syukur alhamdulillah.

semuanya sudah terjawab.
Allah itu Maha Adil. Allah itu amat sayangkan aku.
Terima Kasih Ya Tuhan.
amin.

:)


Friday, 20 November 2009

dugaan

pinjam doa kalian buat saye.

time kasih.


Monday, 2 November 2009

Quizzical !!! am i ???


video

I don't even comb my hair

When I wake up in the morning
I've always been like that
My clothes are on the floor
And I just don't have the time to put them back

Ladida da da
Ladida da da

Is this what you truly want for a girlfriend?
Or am I just someone you find pretty cute for a good time?
Don't go breaking my heart
I think very deeply and I hold very dearly from the start

So why do you still love me
I'm so useless in the kitchen
And my cuisine is lousy
It makes you want to curl
My toes are awfully huge
And I am not just the stuff that makes a girl

Ladida da da
Ladida da da

Is this what you truly want for a girlfriend?
Or am I just someone you find pretty cute for a good time?
Don't go breaking my heart
I think very deeply and I hold very dearly from the start
So why do you still love me?

Pardon me ... I'm quizzical
Pardon me but I'm quizzical
Pardon me ... I'm quizzical

I don't even call you baby
'Cause that's what I call my dog
It would have sounded funny and so strange
Don't expect me to be crawling over you
For maybe I am just a poor unromantic
Why do you still love me?
So why do you still love me?


Saturday, 31 October 2009

tahniah buat Azmir & Habibah !!!!!

berdebar saat diijabkabulkan


sah suamiisteri..muah muahhh
bersama keluarga

yer..ehemmm..amek berkat tuh..


17 Oktober 2009.
Masjid Morib, Selangor.

majlis pernikahan cousin ai. pada hari sabtu.
mohd azmir bin afandi. selamat diijabkabulkan dengan pasangan hatinya Habibah. same segak same padan gitu ha. ishh tak sangka dah jadi suami orang dah sepupu ai nih. kami sebaya. tapi mase kecik2 dolu dia pangey ai Kak Da. heheheheee. padahal ai lagik kiut :P

Selamat Pengantin Baru !!!


Friday, 23 October 2009

seventeen plus ten

ketika ulang tahun ke-3

ermmm.
hari ni 23 Okctober, Jumaat.
hari ni ulang tahun iYdaJuhar.
genap suda tujuh belas tambah sepuloh tahun.

alhamdulillah.
syukur ke hadrat Illahi.
dengan limpah dan kurnia-Nya saye masih lagi bernafas dimuka bumi ini.
sudah terangan disini saye masih diberikan peluang untuk terus beribadat kepada-Nya.
terima kasih Ya Allah.. :)


Thursday, 22 October 2009

selamat ulang tahun : Mokni !!



erkkk.
sowi lambat post entri.
tapi awal-awal lagi dah wish dah.
selamat ulang tahun Mokni !!
bertarikh 16 Oktober.. Jumaat lepas. hehhehe.

Mokni adalah panggilan manja kami sekeluarga kat mak sedara ai yang sorang ni. adik kepada mama ai yang satu-satunya. heheh. dah macam ibu dan anak gitu hubungan kami nih. ermm.

kak lon doakan :
"semuga Mokni panjang umor.. murah rezeki.. sehat selalu.. hepi sokmo.. !!
Ya Allah Ya Tuhan berkati perjalanan hidop Mokni ku. ampuni lah segala dosanya. berkatilah dia ke jalan yang Kau redhai Ya Allah. jauhilah dia dari segala ancam bahaya. berikanlah kesihatan yang baik untuk dia terus beribadat pada-Mu Ya Allah. amin "

love ya Mokni !!


Thursday, 8 October 2009

storyteller

"Pada suatu hari.. didalam sebuah kampung yang sangat terpencil.. tinggal seorang tua di sebuah pondok yang usang. Orang-orang kampong memanggil Mak Tua Pot Pet, ini kerana mulotnye yang selalu berpot pet pot pet.. tak kire la dia berhadapan ngan orang atau pon tidak. Kalu dok sorang diri pon dia layan pot pet nyer tuh sendirian. Hebat sunggoh Mak Tua Pot Pet nih....... "

eheeeeeeeeeee.. itu semacam teaser jer tuh..
tetibe teringat zaman sekolah dulu. sejak dari tadika lagik aku suke la sangat masuk pertandingan bercerita. tapi tak pernah lak menang tempat pertama. selalu jerk wakil kelas. wakil sekolah. paling banyak dapat hadiah saguhati. ishhhhhh.

kekadang kalu hari hujung minggu, sepupu sepapat ku datang ke rumah. ape lagik,selain daripada main beskal, bermabat cap duduk, choh, paling latest main power rangers atau pon kesatria baja hitam.. bertukarr!!! kami juga main pertandingan bercerita. hahhahahahah.. tang nih aku selalu menang dapat nombor satu. wahhhhhh!! mane tak nye.. pengadil pon bebudak juge..

aku amat suke buku.. opppsssss bukan buku pelajaran yer..yang tuh lemau sket.. baca untuk exam jer.. aku suke buku cerita. suka sangat. aku hantu buku. hantu beli buku. hantu baca buku cerita. dulu mase sekolah,selalu sangat gi pesta buku. dapat duit RM20 nak beli kamus. balik balik.. kamus kecik mini RM5..dan selebihnya buku cerita 3 bijik. hahhah.. Ayoh tak marah aku beli buku cerita asalkan jangan beli komik. katenye "tok pekdoh lasong.."

kekadang aku berangan nak jadi storyteller. yang pastinya aku lebih suke cerita pasal cite rakyat. dan bukan pasal sindarela atau red riding hoot. aku suke cite pasal kampong. cite zaman dolu dolu gitu. kan? pak pandir ke.. sabarudin tukang kasut ke.. abu hasan ke.. ali baba ke.. ape lagik ek.. banyak lah.. cite kat budak-budak mesti dorang nganga lah semua. hahhah..




notatangan : ade jawatan kosong kat memane tadika dop?? hhohooho


Wednesday, 7 October 2009

dolly = iYda


tadaaaaaaaaaaa !!!!!!
setelah kian lame. akhirnya tercapai juge impian ai nak ade dolly sendirik gitu. hehhe. ermm. gebu kan pipi ai. hahhahah.

sunggoh eksaited. baru je dapat dolly nih tadi. kak Emi siapkan dengan pantas. hhe. tenkiu kak Emi. menarik kan. dolly pakai tudung. nampak kemalaysian tuh. awek kampong lagik. hhah.

so, sesape yang berminat nak ade dolly macam ni juge bole terus request kat kak Emi nye website ok? mesti korang puas hati nye lah. hehhe



notatangan : rase nak ade dolly yang muke ai mase 3 tahun la plakss. hehhe


Monday, 5 October 2009

bakal pesen rambut baru ai


rasenye dah lame dah aku tak motong rambut. biasenye 3bulan sekali aku rase gatal2 je nak ke salon rambot. mau potong. saje je bukannye rambut tuh panjang sampai ke buku lali dah pon. saje je nak try pesen terbaru. hahhaha..

Yup yup.. memang la aku bertudung. tapi tak salah kalu mau juge berpesen mase dok kat umah. hhuahuah. setelah aku pikir pikir dan juge tilik tilik. aku mau potong rambut macam Noh dari kumpulan Hujan tuh. heeee. kiut rambutnye. bole la tuh kan. tapi nak menten belah tepi tuh yang aku risau tuh. bole bole i try juge. huhuhuhu



notatangan : ok Noh nati kite geng.. heheh.. :P


Tuesday, 29 September 2009

Gathering Blogger & Fesbuker

waseem excited motong kek baba die

cake besday yang disponsor oleh Maria dan Kak Leeta

wajah manis anggun lagi jelita gitu

kiut lah sangat

agaknya orang yang sebelah Lotpi tuh hepi bangat sampai posing pejam mata

Yehaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!
Ahad lepas 27 Sept 2009. Petang. Bertempat di My News Cafe. Gathering.

Best sangat sangat dapat jumpe dorang ni semua.


Monday, 28 September 2009

besday gift dari Manjo!! Advance tuhhhhhhh..


tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!
inilah hadiah yang aku dapat dari adik bongsu aku. katenya hadiah besday aku. tapi tahun bile ek?? katenye tahun ni. huihhhhhhhhh advance tol.

memule aku nengok macam pisang. dua kali nengok macam nangka celop coklat. tiga kali tengok tuh... aku agak-agak sendiri la kan... rupe eskrem laaaaaaa. kecik dan kiut je. aku suke kalernye. yang paling aku suke tang matanya. wah wahhhh.

sangat suke sama hadiah ni. harga tak heran. yang penting ikhlas dan tanda ingatan. pompuan ni suke sangat jike diberi hadiah. tak kire la mahal ke murah. janji ikhlas. hati mesti dah berbunge bak sekebun. nak nak plak kalu kebetulan hadiah tuh yang dia paling suke.

ape pon tenkiu Manjo !! i lap u so mah.. muah muahhh..




notatangan : wahai kaum lelaki,tak perlu pahami hati pompuan sebab sampai bile pon korang tak kan paham. HANYA sayangilah mereka seadanya. hargai. cukop. itu saja.


Sunday, 27 September 2009

Selama Hari Raya Aidilfitri 2009 [2]

selamat hari rayo kepado semuo walau dimano mereko berado.
mohon maaf zahir jugo batin la adik kakok abe abe belako weh.
pandu lah kenderaan tu denge berhati-hati. oghe kato pandu cermat jiwo pon selamat. ingatlah mereko yang tersaye gitu.

insyaALLAH tahun depe harap bole sambut rayo lagih. amin.

pecoh kaco pecoh gelas.. hok mano baco tuh harap balas.. (balas ucapan la wess)



notatangan : masih menten lagik 3 beradik... ;0


Saturday, 26 September 2009

cute cards from Diyadeary !! thanks !!!




kejutan mungkin.. hehheheheee.. ;)

ramadhan lepas, mokni aku kasi tau ade sampai kiriman pos laju dari perak katenye. tergezut la jugak aku ni. tak kan beskut raye yang aisyah buat tuh dia kirim same pos laju kot. haihh. eksaited juge mahu tahu.

petang tu terus aku ke shah alam. malam nye ade kelas. jadik aku buke pose kat situ le. sampai je terus aku carik kiriman pos laju tuh. simple dan kiut je bungkusan nye. ha'ah la betol la dari perak. hermm. terus aku bukak. macam budak kecik dapat hadiah gitu. tak sabar mahu lihat isi dalamnya.

ade sekeping nota kecil. juga disertakan 4 kad kiut yang pelbagai. aku tersengih sampai ke telinga. yer yer.. kad ni pernah menjadi permintaan aku beberapa ketika dulu.. tapi tak de la dulu sangat pon. terus terdetik dalam kepala aku. Diyadeary!! kad sangat kiut. pelbagai ucapan. pelbagai design. dan yang paling best kad itu semua untuk aku. yehaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

terus aku capai tepon dan sms ke nombor pengirim pos laju tuh. aku ucap tenkiu terus dan juga tanya kaba. hehehee. yer... tenkiu Diyadeary!!! kate pengirimnya lagi kad tuh semua dia hadiahkan untuk aku. hehehhehehehee... best best..

aku amat suka sama kad yang dihasilkan oleh Diyadeary.. aku suke jalan-jalan diblognye untuk lihat design tebaru. kiut bangat dohhh.. korang pon bole nengok dan nempah daripada mereka. mesti puas punyer.. klik saja ke Diyadeary.com

all the best to Diyadeary !!!!



notatangan : tenkiu Diya..ai suke bangat dehhh... hahha


Thursday, 24 September 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2009 [1]


selamat hari raya aidilfitri !!!
kepada semua muslimin juga muslimat.
setelah sebulan berpuasa menjalani Ramadhan, datang Syawal disambut dengan gumbira, namun perginya Ramadhan tetap dirindui - bulan yang penuh keberkatan.




Thursday, 17 September 2009

pagi yang indah



pagi nih bole dikatakan pagi yang indah la juge. indah ke?? indah!! tapi nape ek?? heeee. mau tak indahnyer aku dah start CUTI hari nih. hooooooooooooooreeeeeeeeeeeeeyyyyy !!!!

amatlah lega. freedom. sangat puas hati. tak yah g kije. tak yah ngadap kije yang bertimbun tuh. dan yang penting tak yah ngadap muke bos aku. hahahah. ini lah dikatakan sindrom tak suke bos. ehuuu.

pelik kan. kalu hari bekerja susah sangat nak bangun. tapi kalo ari cuti mata segar bugar je. psiko tol la. dari awal pagi tadi lagi aku bagus. lepas solat terus tak tido. bagus kan?? ahaksss.


Tuesday, 15 September 2009

baju raya tahun ini

dek kerana bermalas-malasan, akak tailor tu cakap lepas raye baru bole amek. ye aku tau. aku yang malas nak gi hanta awal2. heheheh

so,oleh kerana sedihan yang separuh dibuat2,aku dihadiahkan baju raya. yehaaaaa!! tenkiu!! membeli dengan hidung yang kembang aku amatlah gembira dapat baju raye kurung moden yang dah siap. ade saiz plak tuh. biasenye mesti tak de saiz. kali ni ok ade saiz. cuma kaen nye labuh... biase la tu kan.buat2 tak paham plakss. ai kiut kecik gitu. ehuuu.

namun,kisah baju raye bukan berakhir disitu. bile sampai umah. aku try le sepasang baju tuh nak tengok macam ne kan. tup tup. apesal getah kaen ni dijahit terbalik,terlebih sebi ke hape. ai dah geram dah mase. mane tak nye, bayar memahal (lebih RM50 tu dah mahal la bagi ku) tapi kualiti kureng. geram nye. even bukan ai yang bayar pon ai tetap geram. siap termimpi2 semalam. so,today ai akan ke kedai tuh balik lepas buke pose. akan tanye akak tu balik macam ne.

bile dipikir2 kan. bazir nye beli baju ni. hermm. cakap dalam hati je la kan. kalu orang yang bayar tuh dengar mesti dah kena bebel. rupenye kaen zaman skang ni makin jarang makin mahal yer. ish ishhhh.



notatangan : buke pose kat shah alam today.. :)


Monday, 14 September 2009

Pedoman

"Bila Allah cepat makbulkan Doamu, Maka DIA Menyayangimu, Bila DIA Lambat Makbulkan doamu, Maka DIA Ingin Mengujimu, Bila DIA Tidak Makbulkan Doamu, Maka Dia Merancang Sesuatu Yang lebih Baik Untukmu. Oleh itu, Sentiasalah Bersangka Baik Pada AL...LAH Dalam Apa Jua Keadaan Pun...Kerana Kasih sayang ALLAH Itu Mendahului KemurkaanNya..."



Saje post ni. Aku terbace kat fesbuk tadi ha. Ye la kekadang alpa juge. Kedunian ni terlalu banyak untuk dikejarkan.


Thursday, 10 September 2009

tahniah buat Eda !!! [Episod 2]

baby and mummy !!!

litltle baby

NorSyakila & NorKalisya

seperti yang telah diwar-warkan sebelum ni. inilah antara gambo terbaru baby baru dan famili. bukan aku yang snap gambo ni. aku tak berkesempatan pon lagi nak jeguk baby ni. kat Nogori nun sane. teringin sangat mahu ke sana. tengok sendiri. riba sendiri. riba baby?? pandaikah aku?? .......... ehemmmmmm..

last two days, aku call Eda. katenya baby kena tahan dan baru saje balik dari spital. so far, semua ok katenye. cuma doktor nak wat extra observation kat baby.

hope semuanya ok. alhamdulillah. tahniah sekali lagi !!!






notatangan : aku plak yang over excited... huh


Wednesday, 26 August 2009

tahniah buat Eda !!! [Episod 1]

awek cun dan Eda

hehhe. ini gambor sekitar tahun lepas. mase kami gi Christmas Dinner. ini lah Eda. salah seorang sahabat baek ku. kan Eda kan ???

hari ni aku dapat sms dari Eda, pagi tadi, katenye dia dah selamatkan lahirkan bayi perempuan seberat 3.4kg pada 11.45 pagi. alhamdulillah. tahniah buat Eda dan keluarga. amin

aku agak terharu.. (emo la plak).. mane tak nya. aku terus teringatkan ketika perbualan kami di surau. mase tuh dia kasi tau aku dia pregnant. aku terus senyum dan congrats dia. tapi,katenya dia masih agak trauma dengan jahitan ketika lahirkan bayi pertama. aku hanya boleh minta dia bersabar saja. itu saje yang aku mampu lakukan untuk tenangkan hati dia.

dari perot nye kempis hinggalah perot nye buncit, aku ade. aku melihat setiap perubahan yang dialaminya dari pandangan mata kasar aku. penat lelah seorang ibu yang mengandungkan cahaya mata. penat lelah dia berjalan ke sana ke mari dengan urusan kerja. tabah orang nya. kuat bekerja. sabar. setiap kali melihat dia begitu,aku tersenyum seorang. terdetik dihati,aku mahu jadi macam dia. hermm. kan Eda ?

pernah berkali juga persahabatan kami diduga. dicabar oleh mereka yang dengki dengan pertalian ini. alhamdulillah. kami tak mudah melatah.

ucapan buat Eda :
tahniah sekali lagi atas kelahiran cahaya mata yang kedua. tahniah buat Eda dan famili.anugerah tak ternilai dari Allah s.w.t. diturunkan khalifah buat kamu,pasti Tuhan yakin akan kamu. semuga semuanya selamat dan ok belaka. amin.

notatangan : bertambah duit raye tahun ni yer.. hehheh


Sunday, 23 August 2009

selamat berpuasa !!

hari ni sudah hari ke-2 semua umat islam berpuasa di seluruh pelusuk bumi nih. jadi,tak terlambat lah lagi untuk iYda mengucapkan selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak ini.

seperti yang semua kite tahu, bulan ramadhan ini seumpama bonus yang Allah s.w.t tawarkan kat kite. dimana bulan yang penuh kesyukuran. penuh penghayatan.

"Apabila tibanya Ramadhan, terbukalah segenap pintu syurga, tertutup rapatlah segala pintu neraka dan syaitan dibelenggu kesemuanya " ~ Riwayat Bukhari dan Muslim.

jadi, jom le kawan-kawan semua kite ambil peluang ini. sebab tahun depan belum tentu kite sempat tempuhinye lagi..... (hanya beringat-ingat....)





notatangan : tahun ini bulan puase nye amatlah berbeza sekali :(


Friday, 14 August 2009

Ayoh Dalam Kenangan !! [Episod 1]


Tanggal 26 Julai 2009. Hari Ahad. Jam lebih kurang 6.30 petang. Datuk kesayangan saya, Haji Abdul Manaf bin Awang Kechik telah selamat kembali ke rahmatullah.

Al-Fatihah..


notatangan : alon rindu ayoh..


sudah lame

dah lame dah tak update blog. agak kosong sket kebelakangan ni. tapi seringkali lawat blog2 member. tapi tak dapat lagi untuk update blog sendiri. adik pon tanye, nape alon tak update blog? aku jawab,tak de jiwa la. haaa. ermm. macam tu la kot gamak nyer kan.


need time to come back..maybe....


Thursday, 16 July 2009

berkhemah di Hospital Pakar Perdana

Ayoh suka bergambar... sehari selepas pembedahan


sesuatu yang tak disangka seringkali mendatangi kita. ade yang baik ade juga yang buruk. ada yang tersurat juga lagi tersirat.

ahad lepas kami dikejutkan dengan panggilan yang mengatakan Ayoh kurang sehat. sudah pon dimasukkan ke hospital. tulang punggung patah akibat jatuh 2 minggu lepas. jadi harus dibedah segera. tulang patah harus ditukar dengan tulang besi sebagai ganti. ayoh sudah tak boleh jalan lagi.

aku terkejut. tapi riak itu aku selindungkan. air mata juga sempat aku seka. begitu lah aku yang keras kepala. kata Mek, aku ini sama ikot perangai Ayoh. kan Mek??

jadi aku terus kemaskan barang. bersedia untuk pulang ke kampung bersama Mokni (mak sedara). mama juga pulang sama. hampir 1 pagi sampai di Kota Bharu. kami terus ke hospital. dek kerana hospital bukan kerajaan,kami dibenarkan masuk tanpa had waktu. kami tersu menuju ke tingkat 4. bilik 454. aku terus masuk. kelihatan Ayah Ek (pakcik) ada disitu. aku terus hampiri Ayoh. dah tido rumah. macam biase la. kalu tido pasti diselimutkan semua muka. aku diam saja. 10minit kemudian,Ayoh tersedar. dia senyum saja. aku terus salam cium tangan nyer yang semakin berkedut tuh.

....Oleh kerana tulang besi yang di order tuh belom sampai lagi. pembedahan ditunda ke hari selasa. jadi sepanjang hari isnin aku menjga Ayoh dihospital bersama Mokni. sian Ayoh, makan pon tak lalu sangat. agaknya risau pasal pembedahan la tuh.

....Pagi Selasa, 14 Julai 2009, kami semua bangun awal. bersiap ke untuk berkhemah disana. sempat kami belikan kuih kegemaran Ayoh. kuih gulong (ketayap). sampai saja kat sana, aku tengok Ayoh dah siap dipakai baju khas untuk ke dewan bedah. dia diam saja. aku sempat snap gambar juga videokan saat2 tu. bila nurse datang nak amek Ayoh,kami semua turut ikot same hantar Ayoh ke dewan bedah. kami tunggu diluar dan seterusnya ke bilik 454. kemudian bergilir baca surah Yassin. Mak Long mulakan dulu. kemudian Mama. Then aku dan Mokni.

pembedahan yang sepatutnya 2jam berlarutan ke 3jam lebih. kol 12 setengah hari. Ayoh dihantar ke bilik 454 kembali. Ayoh masih mamai. ubat bius tak habes lagi. melalui laporan dari doktor,semuanya selamat. Alhamdulillad. syukur pada Tuhan Yang Maha Kuasa.

Ayoh tak dibenarkan bergerak selama 6 jam selepas pembedahan. sian Ayoh. aku dapat rasekan betapa boring nyer Ayoh bile dia tersedar nanti. yer la, Ayoh tu bukan nya reti dok diam. lewat meniti senja Ayoh tersedar. tanya makan pon dia tak mau. nak minum air je katenya. terus aku dapatkan air kosong dan straw untuk mudahkan Ayoh minum.


Ustaz Haji Mat,kawan baik Ayoh sedang bacakan doa sejurus saje selesai pembedahan


..... semalam, hari rabu,aku dah kena pulang ke kolumpo. tuntutan hidop. jadi harus kerja. kena kerja. berat hati mahu tinggalkan Ayoh yang masih lagi dalam keadaan begitu. boleh dikatakan stabil tapi tak sepenuhnya. Ayoh tak dibenarkan bangun lagi. harus baring lagi. kaki harus extra jaga lagi. aku janji akan pulang lagi. pasti.

jadi,kami putuskan untuk pulang ke kolumpo after zohor. sebelum pulang aku salam tangan Ayoh. aku bagi tau aku nak balik dah. tapi nati aku akan balik kampong semula tengok dia. Ayoh anggok saja macam biase dan sempat senyum.

doa untuk Ayoh
Ya Allah Ya Tuhan ku, hanya pada-Mu aku bermohon, sesunggohnya aku ini insan yang lemah lagi hina. Ya Allah Ya Tuhan ku,tabahkan lah Ayoh dan kuatkan lah semangat Ayoh untuk hadapi dugaan ini................................................


notatangan : rindu yang amat sangat.


Friday, 10 July 2009

hari yang indah

boleh dikatakan begitulah.

pagi ini bermula dengan hati yang selesa sekali. even,semalam aku tertido depan tv sebab aku bertekad nak nonton tv sampai habes siaran. tapi kan siaran astro tak habes-habes jugak. memula aku nonton tv then kami bertukar servis, tv plak nonton aku. heee. itu dah biase. blom lagi aku citer aku tertido depan Joni (nama laptop i).

hari ni aku amek cuti. even terpaksa cuti berbayar. huh. tapi aku harapkan yang indah untuk hari ini. dan aku akan gunakan dengan sebaik mungkin.

hati tambah sangat lah berbunga bile dapat dapat jumpe orang tersayang. totttttttttttttt. (bukan kekasih yer). hari ni famili aku akan datang sini dan akan bermalam dirumah aku. owh indahnya dunia. rindu sekali mau ketemua famili. dari semalam aku sebok tepon mama aku tanya kol bape beliau akan bertolak ke sini. heheheh. tak sabar sangat.

dan sebagai persediaan, aku tetibe jadi rajin. kemas umah. uiksssss.

dan aku juga tak sabar nak dapatkan barang kiriman aku dari kampong halaman. awal-awal aku dah sediakan list kat adik aku. bia dia bawak semuanya. yer la kan,contohnya, beras siam, jeruk petai, keropok lekor, mangga muda dan sebagainya.

opppppppppsssss.... to be continue


Monday, 6 July 2009

fall in luv with Kinrara maybe

ok dak tajuk ni??? heeee.

hari ni aku balik agak awal jugak. before 5.30pm dah chaww dari opis. ape kelas stay lelame. huhuuu.

aku nak beli oyster sauce tapi aku g nak g giant. heh!! ok kan alasan ai. on da wei nak ke sana,perot plak meronta-ronta mintak disuapkan makanan. menu utama dalam kepala ialah kopok lekor. sedap. nyum nyum. tapi tak de la plak kat area giant tuh. tapi aku nampak banyak plak gerai kat area situ. aku pon mulakan tawaf kat kawasan tuh. wahh. not bad. ade cendol. ade rojak. ade apam. ade cekodok. ade muffin. jadi aku stop kat warong roti pau. lamenye tak makan roti pau. beli 2 je. satu inti kacang merah. satu inti ayam. peberet tuh. dek kerana lapa sangat, aku makan je terus dalam keta.

imbas kembali......
dulu, kat kampong. aku selalu beli roti pau. pakcik tuh kayuh beskal je keliling kampong jual roti pau. sedap plak tuh. pakcik tuh kurus je,janggut panjang. tong roti pau tuh lagi tinggi dari dia. macam mane tah dia pandu beskal roda tiga.. eh bukan.. rasenye lima roda kot. ntah aku lupe. yang aku ingat macam ne rase roti pau tuh je. sedappppp!!!!! biase aku akan beli yang kacang merah. sebab Mek dan aku suke. peberet kami. Mek juga suka inti nyior. aku kureng sket coz rase macam manis. heee. rindu !!!

semenjak aku dok kawasan nih, i mean umah lame dulu ngan umah ngan tak jauh pon. tapi aku tak pernah merayau kat area umah. selalu kuar pegi jauh-jauh je. jadi petang tadi aku tengok kawasan sini. not bad. yang paling best aku jumpe kedai buku. heee. tapi tadi tak sempat singgah. maybe next time but i will go. kedai buku tempat yang paling aku suka lepak. hahhaaa.

pastu banyak la kedai makan kat situ. boleh la try lepas ni. wahhhhhh. bab makan ni memang best la.

then,baru la ke giant. aku nak cakap nih. aku cukop kurang tak setuju dengan cara penyusunan barangan kat giant nih. ade ke patot sos tabasco yang aku nak beli tuh ditaruknye tinggi-tinggi. boleh dikatakan rak yang ditaruk barang memang tinggi. tak patot betol. taruk secara sedang sudah la. tempat yang atas tuh taruk le stok ke hape. nyusahkan aku je nak amek tadi. aku dah la kiut kan..(ayat cover line).. so,lame gak aku berdiri kat situ. tak de la plak mamat yang tinggi lagi hensem yang lalu. kebanyakan abang nepal jer. jadi aku pon panjat je. tapi tetap ngan gaya yang cun la kan. uhuuuuuuuu. puas hati.

kesimpulan nye, wat pe harapkan yang jauh kalu yang dekat ade. kan????????




notatangan : dulu aku sendiri kini masih sendiri hadapi hidup ini.. cover by Zaiton Sameon.


Sunday, 5 July 2009

tulis jer

burok kan?? kering giler. tapi dah 80% ok :)

yer. gambo diatas tiada seberapa kaitan mane ngan entri dibawah ni. saje je nak upload gambor jari ai yang dah makin ok. huuhu. ai laik.

beberapa hari sudah tidak update blog. kalu diikotkan mau diupdate setiap hari. bukan sebab broadband kena bar atau line tak clear. tapi sebab "block". ade blok dlm kepala yang halang menulis. ok tak alasan tuh?? hahahaaa. kekadang tuh asyik dok bace blog orang sampai terlupa nak update blog sendiri. heeee.

setakat ni ade beberapa menda tertangguh dlm dunia blogging nih. aku tak buat pon lagi tag. ngehhh. aku telah di tad oleh Jia juga Marvic. hhhuuhuhhu. sowi lambat yer. nati i buat. InsyaALLAH.

bukan hape. kekadang tuh otak beku. padahal manyak menda yang nak di share bersama rakan blogger. tapi oleh kerana tapi selalu sangat ber-tapi-tapi. maka jadi tak jadi ai update blog. haih.

so,lewat malam semalam aku ade bace satu entri kat blog Pak Ngah pasal tulis menulis. kesimpulan atas nasehat berikut adalah : kite harus saja menulis walaupon ade blog yang choba halang. dengan menulis ape pon saje akan sedikit sebanyak menjatuhkan blok tersebut.

jadi ai pon menulis je la ape yang ade dalam kepala ni.


Tuesday, 30 June 2009

lemak manis

mahu kongsi bersama teman-teman. ai tak tau la nape jiwa ai skang terlalu lah amat suke dengar sangat lagu nih. tak tahu lah bile first time dengar lagu ni. tapi latest dengar ari tuh kat Maskara, Dewangga Sakti yang nyanyi kan. terus ai dan adik terangkat. on da wei balik umah, dalam keta pon kami nyanyi-nyanyi lagi. hahha. best. tak tau pon sape penyanyi asal. balik umah,terus ai gugle. heheh.

memang best la lagu ni. nak post nak entri ni tak leh la plak. so u all klik je kat sini yer.

semuga terhibur yer. lagu tersebut disenandungkan oleh Roslan Masdun.




notatangan : mood nak nyanyi skang nih. hahah


Monday, 29 June 2009

prison break dah habes dah


aku baru saje habes nonton prison break kat 8tv. yer,memang dari dulu lagi aku nonton prison break ni kat tv jer. either 8tv or astro. macam tuh jer. tak pernah nonton kat tv. tak pernah ada vcd. tambah plak tak reti nak donlod pon. jadi,aku memang sabar nonton kat tv jer.

tak sangka plak malam ni dah last episod. memang best giler ah. tapi yang paling aku sedih si Scofield nih mati plak. tapi dia sempat ada anak ngan Sara sebelum mati.

dan akhirnya mereka bebas. Scylla tuh diserahkan pada Kellerman. mereka bebas. semua bebas : Michael, Burrow, Sara, Sucre, Mahone dan Alex. semua selamat. LJ ngan Sofia juga diselamatkan. Pam juga selamat. awek dan anak Sucre pon selamat. dan yang paling padan muka, T-Bag masuk penjara balik. diorang sepakat campak mamat tu ke penjara seumur hidup. padan muka dia.

Scofield mati. tapi sempat ade anak ngan Sara. dia kan sakit. dia tak buat pembedahan tuh. tapi dia mati pon secara aman la. bukan sebab kena bunuh ke ape. Dia memang lah hensem. dan paling kiutnye pandai wat origami. sweet !!


notatangan : aku ngah pikir nih pas nih nak folo cite ape plak. haih.


Sunday, 28 June 2009

time kasih dan ok

hari ni ade pasar malam kat kawasan pondok aku nih. wah. amat excited. kire ni kali kedua aku tawaf kat pasar malam nih semenjak tinggal sini. hidup seakan lengkap bile bole jenjalan kat pasar malam. hee.

so,sebelum maghrib tadi aku sudah ke sana. sudah menjadi kebiasaan aku,tak kire la pegi pasar malam kat memana pon,menu utama yang aku akan cari ialah yang asalnya dari tanah air ku. antaranya,nasi kerabu juga kopok lekor juga air soya/air tebu/air nyior.

ape pon hari ni tukar selera sket. aku beli nasi lemak daun pisang saiz kecik. (heeee..detail kan). choba menu baru. jadi aku pon pilih la nasi lemak yang dah siap dibungkus. dan setiap bungkusan tuh ade label. RK, A, S, T. sememang nya aku tak paham sms pakcik nih. aku pon tanye je untuk lauk kerang. dia pon bagi yang label RK. Rendang Kerang. aku pon amek dan bayar.

"Time kasih" kate pak cik tuh.
"Ok" aku jawab.

mase tuh aku tak ganjak lagi. ngah kemas baki dlm uncang. terdengar plak ade suare dok bebel.

"Ok ok. nape tak ckap welkam ke?" mulot pak cik bebel.

dengan penoh tanda tanye aku pon jeling kat pak cik tuh. (tapi bukan jelingan manja tawwww..). then pak cik tuh pon senyum kat aku sambil gelak-gelak.

"sama-sama la cika dik manis. baru la manis sunggoh" pak cik mengomen.

owhhh. hoohoho. paham la aku.

"a'aah ok. sama-sama" sambil senyum aku pon berlalu.

haihh. segan aku dibuatnya. dah la ramai customer mase tuh. naseb baek semuanya tak hensem. jadi aku tak de la ralat sangat. hahhahah.




notatangan : time kasih. ai time kasih u. auwwwwwwwww.


rindu tahap gaban wehh

sekitar tahun lepas

jalan jalan sama famili di key el


patutnye minggu nih aku balik kampong. dah wat perjanjian itu hari. tapi dek kerana masalah yang tak dapat dielakkan telah mendatang. jadi aku terpaksa kensel. arghhhhhhhhh!!!

sudah lama sangat aku tidak pulang ke tanahair nih. mau pulang. aku amat rindu sama istana aku. rindu sama Ayoh. rindu mau ziarah kubur Mek. rindu sama famili semua. rindu nasi kerabu depan kinik. rindu laksa. rindu goreng pisang. rindu kepok lekor. rindu air nyor tunjong. rindu nasi kat hervor. rindu nasi belauk. rindu solat jemaah ngan Ayoh. rindu bau kampong. rindu yang amat nih wehhhhhhhh.

nak balik. nak balik. huwarghhhhhhhhhh.

tadi mama aku call. eh bukan. dia sms je. dia soh aku call dia balik. haihh. katenya, Ayoh kurang sehat. erkk. lagi buat aku mau balik. mau jugak.

jadi, insyaALLAH next week aku mau balik. mau sangat. sangat.




notatangan : mengenang saat dulu dulu


Friday, 26 June 2009

man in the mirror by mikail

pagi ni,depan tv, dengan mata yang separa terbuka. menunggu masa untuk pergi mandi. tetiba aku terdengar pembaca berita kat tv tuh cakap Maikel Jeksen telah meninggal dunia dah. terkejut la jugak. tapi setelah aku bernafas kembali,itulah lumrah hidup.

aku tak pernah beli pon album dia. tapi aku dengar lagu dia. ni semua sebab sepupu aku yang dulunya agak obses. habes dari nyanyian sehinggalah ke tarian,semua dihafalnya. haihh. mesti dia sedih skang idola dia dah pergi.

tapi boleh dikatakan,orang yang suke dengar lagu pasti kenal sape Maikel Jeksen kan?? yer lah membesar dengan lagu nya. lebey kurang macam tuh lah.

I'm Gonna Make A Change,
For Once In My Life
It's Gonna Feel Real Good,
Gonna Make A Difference
Gonna Make It Right . . .

As I, Turn Up The Collar On My
Favourite Winter Coat
This Wind Is Blowin' My Mind
I See The Kids In The Street,
With Not Enough To Eat
Who Am I, To Be Blind?
Pretending Not To See
Their Needs
A Summer's Disregard,
A Broken Bottle Top
And A One Man's Soul
They Follow Each Other On
The Wind Ya' Know
'Cause They Got Nowhere
To Go
That's Why I Want You To
Know

I'm Starting With The Man In
The Mirror
I'm Asking Him To Change
His Ways
And No Message Could Have
Been Any Clearer
If You Wanna Make The World
A Better Place
(If You Wanna Make The
World A Better Place)
Take A Look At Yourself, And
Then Make A Change
(Take A Look At Yourself, And
Then Make A Change)
(Na Na Na, Na Na Na, Na Na,
Na Nah)

I've Been A Victim Of A Selfish
Kind Of Love
It's Time That I Realize
That There Are Some With No
Home, Not A Nickel To Loan
Could It Be Really Me,
Pretending That They're Not
Alone?

A Willow Deeply Scarred,
Somebody's Broken Heart
And A Washed-Out Dream
(Washed-Out Dream)
They Follow The Pattern Of
The Wind, Ya' See
Cause They Got No Place
To Be
That's Why I'm Starting With
Me
(Starting With Me!)

I'm Starting With The Man In
The Mirror
(Ooh!)
I'm Asking Him To Change
His Ways
(Ooh!)
And No Message Could Have
Been Any Clearer
If You Wanna Make The World
A Better Place
(If You Wanna Make The
World A Better Place)
Take A Look At Yourself And
Then Make A Change
(Take A Look At Yourself And
Then Make A Change)


Takziah pada famili Mikail.

bagi aku plak. antara lagu yang aku paling suke "man in the mirror". hermm.



notatangan : yang datang pasti akan pergi


Wednesday, 24 June 2009

musibah 30 mei 2009


herm. ini dah kire ok dah ni.

musibah yang terjadi pada aku. dalam bebanyak insiden yang aku dapat,aku rase yang nilah aku paling rase peritnya. sakitttttttttttttttttt. tak tipu. lebih sakit dari patah kaki weh. hanya Tuhan sahaja yang tahu.

seperti yang kite semua tahu,setiap yang berlaku pasti ade baik dan buruk. bak kate kawan ku, "setiap yang jadi ade pros and cons". jadi aku selalu ingat tuh. dan lagi setiap yang jadi pasti ade hikmah. insyaALLAH.

dan,aku telah lalui keduanya. baik juga buruk.

dalam aku tahan sakit. ramai yang kasi semangat. katenya,Tuhan sayang kita jadi Dia bagi kita dugaan. Tuhan sayang kita jadi Dia mau kita beringat2.

diam. dan aku fikir. ya betol.

minggu pertama aku alami perkara ni,aku sempat drive keta ke D'Curve dan park kat OKU. yer la tangan ai sakit per. betol la tuh. hee. best. dapat merase park situ. :)

peringatan kepada sahabat semua,berhati2. buat sesuatu perlu fokus. jangan asyik berangan macam ai. huh.


notatangan : hati-hati yer. eksiden boleh jadi kat mane saje.


Monday, 22 June 2009

aku dan kinokuniya

shuhada dan awek cun

awek cun dan syafinaz

awek cun dan kak wada


ini semua gambar bersama rakan sekerja. mase ni aku kije kat kinokuniya. kije pertama aku selepas tamat diploma. hahhaha.



notatangan : mau tulis tapi hilang mood coz jiran bising giler.


Sunday, 21 June 2009

selamat hari Ayoh !!

sekitar 2008

hensem kan??
ni gambor ayoh yang diambil sekitar hari raya puasa 2008.

hari ni hari ahad. tapi agak beza sket kan. coz manusia kat bumi ni yang buat undang2 sendiri untuk sambut hari bapa. katenye sebagai memperingati jasa seorang bapa.

sejak aku dok dalam perot mama aku lagi aku dah tinggal serumah ngan atok aku ni. kami semua panggil Ayoh. jadi lame dah kami sebumbung. aku pindah kat umah mama aku. so kami berpisah mase aku tadika. tapi mase darjah 2, aku balik kampong balik. mulanya nak tinggal jap je,coz mase tuh mama aku beranakkan adik bongsu aku. tapi atas permintaan atok aku nih,aku tinggal je kat kampong sampai la aku besar (even masih kecik till now..heeee). mase aku dapat masuk U pon aku kebetulan dapat cawangan kat kampong. aku dok asrama. tapi setiap hari aku akan call umah dan setiap minggu akan balik umah. hahhahaaa.

kenangan terindah. istana itu hanya kami bertiga yang huni nya. Ayoh si atok, Mek si nenek dan Aku si kechik. sungguh indah. sungguh aman. sungguh suci. bahagia semuanya. Ya Allah betapa aku rindukan itu semua. Hanya Tuhan saja yang ngerti.

masa merubah segalanya. O_o

Ayoh seorang yang tegas tapi bukan garang. semua hormat padanya bukan kerana takot tapi kerana segan. dan juga ketua keluarga. seorang yang degil,keras kepala tapi manja. amat diraja oleh isterinya juga anak-anak sehingga ke cucu cicit.

Ayoh seorang "ulat buku". kalu dilihat ditempatnya,mana saja,penuh dengan bahan bacaan. Ayoh sangat gemar membaca kisah para nabi. pernah Ayoh beli buku kisah para nabi yang penuh jilidnya. disuruh kami cucu cucu ini untuk baca semua buku secara bergilir. dan setiap kali aku pulang ke kampong pasti aku akan belikan buku untuk dia. setiap kali dia datang ke kolumpo juga,aku akan bawa dia ke kedai buku. kalu kesempatan kami akan ke jalan tar untuk cari buku yang tulisan jawi. Pustaka Bunus biasanya jadi tempat utama. tapi mase skang ni susah mau cari buku dalam tulisan jawi.

Tak lupe juga,Ayoh amat bijak bermain catur. setakat ini tiada siapa lagi dalam keluarga kami dapat kalahkan Ayoh. aku ingat lagi sepupu aku Joe dan Azim,mengajak Ayoh main catur. kononnya mahu menang,mereka gunakan catur yang disambungkan pada pc yang. Chess game. kononnya mereka lawan Ayoh,padahal Ayoh ngah lawan ngan pc tuh. hahhahahaa. tapi Ayoh tetap juara jugak.

aku dah lame tak pulang kampong. last aku jumpe Ayoh 3 Mei lepas,mase tuh Ayoh datang kolumpo. rindu sangat. rindu. amat rindu.

sekarang Ayoh hadapi masalah pendengaran. dah hampir 17 tahun. tak leh berubat dah. skang pakai alat bantuan pendengaran. tu pon kekadang dia tak dengar. nape???? ini semua sebab aku.

17 tahun lepas,mase tuh aku masih disekolah rendah. setiap malam aku akan pergi mengaji al-quran dirumah Tok Guru. jadi,aku numpang sepupu aku. tiap malam diorang akan datang amek ngan beskal. lepas maghrib. malam tuh hujan lebat sangat. kilat,guroh, ribut sane sini. aku bary siap tajam semua pensel warna. sharpener yang besar berbentuk umah tuh diletak kat meja kije Ayoh. jadi bile selesai,aku dengan bijaknya mahu tepon sepupu aku,mau cakap tak mo g ngaji. Mek kat toilet mase tuh,amek air sembahyang. Ayoh ade kat meja buat kije. talipon umah diletak ditengah2 antara kami. tanap sangsi sket pon,aku terus angkat ganggang tepon. sepantas kilat,seakan bola api meletup depan aku. ganggang tepon jatuh. bau hangit mula keluar. aku separuh tak sedar sebab terkejut. Mek segara tenangkan aku. mase tu Ayoh dah rase bingar yang amat dalam telinga nya. berdengung je katanyer. kemudian, bermula dari itu Ayoh hadapi masalah pendengaran hingga sekarang. kesian Ayoh.

tapi Mek kata,Ayoh dapat balasan Tuhan coz sebelum ni bile Mek bercakap dia selalu buat tak dengar je. hermm.

Selamat Hari Ayoh buat Ayoh !!!



notatangan : rindu sangat.


Friday, 19 June 2009

aku dan kuala selangor

matahari terbit di kuala selangor
parit depan rumah
rumah kampong

mereka dan aku


hujung minggu lepas. memang short notice. tak plan pon. aku ke kuala selangor.


Monday, 15 June 2009

Award??? am i ??

sweet award from sweetie marvic ;)

heeeeeeee. first of all, tenkiu tenkiu and tenkiu marvic. ni second award dapat semenjak bergelar blogger. mase first time dulu pon dapat dari kawanku marvic juga. kan marvic kan??
so, untuk eratkan lagi hubungan antara blogger, dapat award ni pon ade syaratnye juga. sile lihat dibawah yer..


The Rules & Regulations:

1. The winner can put the logo on his/her awesome blog

2. Link the person you received the award from

3. Nominate at least 7 others blogs

4. Put links on those blogs on yours

5. Leave a message on the blogs of those you've nominated


so,skang dengan senang hati, ai akan umumkan antara 7 mereka yang tercalon kerna aku suka sama blog kamu..


ermmm. tujuh saje. kalu buleh mau calon lagi. hahha.


notatangan : marvic aku mau nominate kamu juga. boleh ka?? *ngeh


Saturday, 13 June 2009

3 Venus 31 Mei 2009

wehuu!! mase ni jari cantek lagi..uhukk


agak lambat sket update.

Hari Bintang Jatuh 2009 - 3 Venus pada 31 Mei 2009.

tiket dijual by hand katanya. aku tak risau. coz aku pernah beli buku Perempuan Simpanan dari WaniArdy,dlm nya dia dah bintangkan sebagai pas untuk masuk ke acara itu. cuma tak dapat hadiah cd la. kalu mau cd kena beli tiket. aku cadang mau pegi sorang diri. tapi bile fikir balik,kalu dapat bawa orang yang kite sayang ke tempat yang kite suke,lagi bagus. jadi,aku sempat bile tiket di Capsquare bile diorang bukak booth sempena 3r nye event. jadi aku beli 2 tiket. hahhaha.
so,jumlah skang 3 pas masuk. wehuuuu.

terus aku taip sms "dah beli tiket.nati ikot along 31hb ni" send to AdikManjo & AngahSayang.

pada hari tersebut,aku sepatutnya ke hospital sebab jariku masih berdarah lagi. tapi aku tahankan jugak. aku ke Annexe untuk 3Venus. aku degil??? yer,ai tahu. so,monday baru gi spital.

owh yer. tema diorang kena pakai pakain kaler putih. iskk. naseb aku ade satu baju puteh yang belom di pakai. so, im in ur white Zara. heeeee.

aku dan adik bongsu je yang masuk. adik tengah kat luar ngan kawan dia coz tak cukop tiket.

sket agak terkilan aku tak leh snap gambar coz jari tak berdaya. tapi ade gak la snap sket.

3Venus : FynnJamal, WaniArdy, AnnaRaffali


AdikManjo dan awekcun


Awekcun yang nyaris hilang jari tapi masih menten !!

so far,persembahan kali memang best dan juga lebih santai. sebab tempatnya terhad jadi tak de la crowded mcm tahun lepas.

FynnJamal : yang baru saje selamat jalani pembedahan. begitu semangat waja dalam persembahannya. air puisinya amatlah diminati oleh mereka2 yang sentiasa folo dia nya blog or persembahan. dia yang freestyle memang pandai pikat jiwa orang. take care fynn.

WaniArdy : aku pernah dengar dia senandung sebelum ini. bermula tahun lepas di Hari Bintang Jatuh 2008. tak sangka dia seorang pensyarah. begitu selamba.

AnnaRaffali : ini pertama kali jumpa dia dan dengar dia senandung. cun giler orangnya. cantik. suara pon sedap. aku suke semua lagu yang disenandungkan oleh dia. begitu bersahaja.


well!!! cOngrats 3Venus !!! hingga jumpa lagi.



notatangan : balik je umah,Adikmanjo sebok dok bukak u-tube nak tengok performance diorang yang lepas2. hahahah. kami dah kongsi minat sama. aku hepi. tenkiu sayang.


Sunday, 7 June 2009

ai sayang adik adik ai !!!

penat!! satu hari jenjalan !!


yer,kami memang cute !!!



aku amat gumbira. setelah aku berpindah ke pondok baru. famili aku dah senang nak dtg umah. adik2 pon bole lepak sesuka hati. dan kali ni adalah paling lame diorang lepak sini. dah hampir 3 minggu. juga kebetulan itu hari,aku ditimpah musibah dan agak cedera parah sekejap. (dramatik kan...)

tak ramai. 3 orang je. 3 beradik. 3 awek cun. tapi kalu dok serumah. riuh bagai sedozen beradik. haihhh!!!



notatangan : air dicincang tak kan putus. sayangilah adik beradik anda. heeeeeeee.


Copyright to IYda Juhar
Designed by UMIESUEstudio 2015