Saturday, 28 February 2009

idaman hati beta

hari hujung minggu agak macam biase la jugak. aku keluar berjalan ke bandar. memang la gaji dah masuk,ikot hati ni nak aje membeli dan membelah. tapi harus ditahan. niat hati mau berjimat cermat.hheee.

tadi aku ke Low Yat. mase nak balik tuh kan, tup tup ternampak satu iklan "NIKON CLEARANCE STOCK". huwahhhhhh. terus aku hampiri walaupon aku tau aku tak kan beli ari ni atau dalam mase terdekat nih. manyak komitmen beb. haihhhhhhh. tapi mungkin saje je nak jamu mata dan sesaje. aku pon intebiu je la apek yang jual tuh. wahhhh!!! tawaran agak bagus sebab datang dalam pakej. aku dengarkan saje celoteh apek tuh. lepas 15minit, aku pon cakap tenkiu dan berlalu. sempat lagi apek tuh cakap "Moi ta mau angkat ka?? besok suda laen harga". aku cume senyum jer dan terus berlalu.

owhhhhhhhhh. apakan daya hati beta ini.


hensem kan??



InsyaALLAH. mungkin suatu ari nati.

notatangan : aku tergoda ;)


Friday, 27 February 2009

penatnyer penat

Lagu Latar : Fikirlah by Aizat
_______________________________________________________________________________________

halamak.. dah lewat nih tapi blom tido pon lagi.ni lah kalu dah ngadap internet nih ha.
haihhhh.

lately memang penat yang amatlah penat.haihhhh.

Ya ALLAH kuatkan lah semangat hamba Mu yang cinonet ni.

ok lah.nite semua.mimpi la yang yer.


Wednesday, 11 February 2009

adoiii sakit kupala !!

baru siap makan ubat. aku telan ubat dah. dan juga dah amek dinner. tak sangka kan aku telan ubat?? heee. yer la coz doctor bagi ubat yang saiznyer kecik saje. heeeeee.

ari ni sakit sangat kepala.sampai merah merah mate.sakit.tak tau lah nape.tapi aku agak bangga coz aku g opis ari ni.dan bertahan sampai kol 5pm.terus pulang ke rumah. yang failed nye aku tak g kelas.tak tahan nak drive jauh.huwarggggggggggghhhhhhh !!!

skang ni dah agak ngantuk.nak tido. nak rehat.

tata!! sile jaga kesehatan anda juga.


Tuesday, 10 February 2009

tugasan hari cuti

ari ni selase.sengaja aku mohon cuti.ade tugasan yang harus diselesaikan. seawal pagi mood agak kureng ok. 10minit sebelom kol 7pagi aku dah bangun. tapi punyer la lembab perjalanan nyer. mood kureng. bekpes. mandi. iron tudung. lepak depan tv. gayut tepon ngan siti hajar, nak beranak dah rupenyer member aku ni hah. rindu ustazah siti hajar nih. haih. malas. bOring. fenin aku fenin dok pilih tak tau nak pakai baju mane. almost 10am baru siap bersiap. then mulalah tugasan aku untuk hari ni.

Berikutan :
1. drive to EPF Petaling Jaya
2. lunch kat kedai mamak sebelah A&W ngan En.Samad(dia belanja heeee)
3. minum minum ngan Encik Wan Eddie kat FFC
4. drive to Bank Islam Kelana Jaya
5. drive to Bandar Putri - looking for Bank Rakyat
6. drive balik rumah

wahhhhhhhh. amatlah penat. ketiak pon dah basah. perot pon dah bergendang. rehat jap sambil setup laptop. bukak tv. mate tak tengok pon,saje,aku suke dgr bunyi tivi. heeeeee.

patutnyer petang ni lepas asar aku kuar balik. tapi setelah dengar bunyi guroh, terbantut niat gue. jadi sambung jer ngadap si Joni kesayangan ku ini. sampai la skang.

Antara tugasan pending ari ni :
1.cuci keta
2.beli storage box
3.g taman bagi ikan makan

tapi kan ade homework,besok ade kelas dah. yer la InsyaALLAH jap lagi yer baru ngadap buku plak. ngehhhhhh.

notatangan : betol ker aku nak wat homework ni????? internet jahat !!! tapi aku rela.


Monday, 9 February 2009

nape aku ade blog?

selamat pagi!!

dengan tetibe.tapi tak de la bape tetibe sangat pon sebenarnye.gimik jeer lebey.
nape aku ade blog?? jeng jjeng jjeng !!

herm.aku tak tau la nape orang laen ade blog.aku pon tak kesah la pon.mase memule ade blog ni,aku agak kurang selesa mahu menulis.kekadang tuh idea datang dengan pelbagai.tapi tak mo la plak post entri tersebut.kekadang tak yakin,kekadang agak segan dan kekadang agak kureng berani.haih.tak seperti blog pertama aku kat fwenster nun.aku maen hantam jer ape aku nak tulis.tapi masih dibawah kawalan la.

jadi,semase aku ngah pandu keta.lalu aku pon terpikir lah kan.aku mau tulis kat sini.kasi luah semua kata.tulis saja apa yang aku mahu asalkan masih digaris batasan.yer.aku kasi luah semua kata.jadi diri aku seadanya aku ini.aku suke minta pendapat dan kongsi cerita.walaupon aku tak tau ada yang sudi jenguk atau tidak blog aku ini.kesempolan nyer, jadi 'bila aku sudah tiada' setidaknya aku boleh tinggalkan blog di alam maya ini.maybe sebagai kenangan gitu.tok rimau mati tinggalkan belang, aku pergi tinggalkan blog.ok dak gitu ??? awwwwww !!

berinternet ini banyak hiburkan aku juga banyak habeskan mase aku.heeeee.

video


Tuesday, 3 February 2009

rindu kekasih hati


ayoh tersayang


mek tersayang


baju terbalik aku pakai

ari ni aku bangun pagi macam biase.agak kebiasaan lately ni bangun awal sebab aku g sampai opis awal.sebelum 8.30am.itu perjanjian yang aku wat ngan bos aku. supaya aku bley kekal mase kije dari 8.30am-5pm.aku mau kuar opis awal supaya boleh awal ke kelas. tak pe,aku sahut cabaran mereka itu.

jadi,lately ni jugak aku lebih suke berpakaian tidak terlalu formal.
selesa tu memanglah sangat.yang bestnyer,cepat jer aku bersiap.
tak perlu gosok baju ker suar.hanya tudung jer,tu pon kekadang la kan.

pagi ni mungkin mood cuti belom hilang lagi.jadi agak lemau bangun pagi.aku pakai suar slack grey.juga baju hitam kegemaran.long sleeve shirt.kosong.aku suke.sebab nampak kurus bile makai nyer.heeeeeee.bergaya lah aku ke opis macam biase.tiada sebarang keraguan atau rase bersalah pon.sehingga lah aku masuk ke toilet,aku terperasan tag baju kat depan.keekhehehehekhekhkhehk.aku gelak sensorang.aku pakai baju terbalik rupernyer.depan ke belakang, belakang ke depan.ok lagi la tuh.bukan nyer luar ke dalam, dalam ke luar.biase la nak sedapkan hati sendiri.

^_O

baru semalam aku dok gelakkan si angelina jolie pakai baju terbalik.dalam suratkabar semlam kan ade.tup tup aku plak terkena ari ni.heeeeeeee.

well !! ai tetap mentenn jer.

notatanganaku : pssttttttttt.ni bukan pertama dalam idup ai. (;


Monday, 2 February 2009

tak cuti lagi dah

saje je nak nyelit jap.aku ade kelas nih jap lagi nih.tak pe,tak jauh pon.dari kol bape lagi aku kat shah alam.alas perut sambil minum jap.harap kelas habes awal la ari nih.heeeeeeee.aku penat la seharian ari ni aku selesaikan urusan aku.

saje je nak share.semalam aku tepon call centre,tanye kan bapekah bil tunggakkan yang harus aku bayarkan.aku agak terkejut katenyer status bil ok saje.mase tuh kat Kluang Station.tak sesabar aku nak try plug in usb modem aku ni ha.betolkah?????? so,sesampai dirumah teruskan aku on kan laptop semua nak dapatkan kepastian.dan aku amatlah tergezut.aku dah bole online.kekkekekkkkkkeeehhhhhhh!!!! hepi yang teramatlah aku dikala itu.Tuhan saje yang tahu.Alhamdulillah.time kaseh.tapi kan nape ek?? aku pon pelik la.coz ari tuh memang dah kena barred dah.dats y la aku g register yang laen tuh.tapi skang dah ok la plak.aku memang la ade terpikir la bayar bil tuh tapi bukan dalam mase terdekat ni.coz bulan nih aku balik kampong dan juga kena bayar yuran belaja.jadi amatlah short-out.haihhhhhhhh.sadis aku si gadis miskin.tapi,walaubagaimana pon aku amatlah enjoy semalam.juga skang ni pon aku dah bley online.ini penting,kerana ini hiburkan aku,juga elakkan aku dari kesunyian.heeeeeee.aku ade gak terpikir nak g broadband nyer centre,nak tanye pasal bill ni.tapi aku rase macam tak mo lah.tak ready lagi.nati lah dulu.nati kang tak pepasal diorang barred balik.huuuhuhuhuuu.tapi kan must be something wrong somewhere,.but i dont know where la kan.haihhhh.

ok lah.dah agak lewat dah ni.aku harus ke kelas.

notatangan : ari ni kelas bahasa arab = ustaz jambu.heeeeeeee


Copyright to IYda Juhar
Designed by UMIESUEstudio 2015