Monday, 13 April 2015

MAP Day | April 2015

Assalamualaikum.

Alhamdulillah!! Kali ni dapat menghadirkan diri ke MAP Day April 2015 yang bertemakan LOVE. Kali ni kumpulan Bentley bertindak sebagai pihak pengurusan.


Setelah membuat pendaftaran, setiap ejen yang hadir dihadiahkan sebiji coklat. Wah!!! Cantik. C menandakan tempat yang saya duduki. Kali ni, mereka takkan membiarkan kami duduk berdekatan dengan geng. So, take a chance untuk berkenalan dengan geng yang lain juga. 
Suasana yang bertemakan LOVE. Kemudian, majlis diteruskan dengan penerangan setiap aktiviti yang telah dijalankan, penghargaan kepada setiap ejen yang telah mencapai kejayaan dan menduduki tangga teratas. Disertakan juga dengan info yang terkini juga cabaran semasa yang disediakan oleh pihak Prudential. Semuanya diterangkan oleh Unit Manager kami secara bergilir-gilir.
Guest speaker untuk bulan ini, agensi kami telah menjemput salah seorang Agency Manager dari Sar Group sendiri iaitu Puan Naiza Adnan. Perkongsian yang bertajuk "Stay Long in Business". Pengalaman ibu kepada 3 orang ini adalah selama 13 tahun bergerak dalam industri insuran ini.

Bukan calang-calang orang, beliau merupakan graduan dari Imperial College. Memilih industri insuran sebagai bidang kerjaya kerana percaya dengan "retire rich". Mempunyai matlamat yang jelas dalam setiap apa yang diputuskan. Katanya lagi "keep on doing what you have decided". Ini amat terkesan kepada saya. Tiada kerja yang mudah, halangan tetap ada. Tidak perlu menukar arah apabila halangan mendatang, cumanya mencari jalan bagi menyelesaikan setiap cabaran.Seterusnya seperti biasa, sebelum majlis berakhir, uacapan dan kata-kata semangat juga nasihat dari Senior Agency Manager (SAM) kami iaitu Puan Salmah Razak. Kami memanggilnya dengan gelaran Aunty Sal. Masih lagi hebat dan bersemangat.

Sebelum pulang, kami sempat menghadirkan diri untuk mini-meeting atau pun unit-meeting. Alhamdulillah!! Unit kecil ini bermula pada tahun ini dan dikenali sebagai NU2 dibawah Sar Group. Tahniah buat Unit Manager baru kami, Kaiulani Bujang.

Alhamdulillah!! Majlis berjalan lancar seperti yang dirancang.


Thank you for reading this entry!No comments:

Post a Comment

terima kasih daun keladi :)

Copyright to IYda Juhar
Designed by UMIESUEstudio 2015