Saturday, 17 April 2010

ini blog saye.. so??


mmmmm....
ini bukan kali pertama..
untuk kesekian kalinya..
dan kadang rase macam tak tau nak rase ape..

pasal ape yer? ... pasal blog
blog sape yer? ... blog saye lah

ermm.. ok lah zaman skang boleh dikatakan ramai yang sudah mempunyai blog masing2 bersama dengan tujuan masing2.. nak plak senang je nak create blog nih cuma nak kasik maintain tuh agak mencabar sket bagi saye.. (agak kekurangan masa + idea)

masa pertama kali saye create blog nih.. memang lah excited sebab dah biase bace blog orang lain.. tapi mase tuh gak saye agak kaku untuk menulis.. takot pon ade.. oleh kerana banyak sangat pikir satu entri pon tadak.. hahahha.. but then lelame tuh saye blaja dan rase macam selesa..so saye makin rase seronok menulis di blog..

blog saye nih tak de spesifikasi.. saye just nak share.. itu kalu ade yang sudi jenguk.. but still do have a limit lah kan.. tak kan semua hal personal pon nak cite kat blog.. depends la kan pada tuan punya blog tuh sendiri..

oklah.. sebenarnya saye agak terasa hati lah jugak bile ade orang tak suka sesetengah entri yang saye post. katenye.. macam ne kalu ade famili yang bace.. macam ne kalu ade orang tau rahsia.. macam ne kalu ade orang tau pasal silam saye.. ntah lah.. bagi saye kalu dah macam tuh buat private je lah. tak yah public kan.. betoi dak??? dan kalu tak suke nape u tak komen kat kotak komen tuh. senang cite. atau pon u tak yah bace blog nih kan.. huuhuhuhuhu..

susah untuk jujur dengan diri sendiri.. dalam blog ini saye cuba mencari kejujuran pada saye sendiri. dan saye bukan hipokrit..

orang yang ade blog mempunyai agenda masing.. samada positif or negatif.. sebabnya
semua orang ade blog so nak ade jugak
nak luahkan perasaan yang terpendam.. marah ke sedih ke hepi ke..
nak buat jualan ke
nak carik ramai kawan ke
nak tunjukkan hasil seni ke
nak berdakwah ke
nak jadi diri orang lain ke
nak hipokrit ke..
nak share pengalaman hidop ke
nak bekukan memori ke.. mane la kot tau lepas ni dia hilang ingatan ke kan.. pas bace je blog terus pulih dah.. mane tau..
nak buat iklan banyak2 ke..

so buat je la ape yang anda suke ngan blog anda.. jangan buat yang tak elok sudah.. nati kena ban.. hahahah...

oooooo yer.. salah sorang kawan saye pon ade mengulas gak tentang perkara berikut..

so sori dear.. this is my blog. i will do watever i want to.. (asalkan masih dibawah kawalan tatasusila agama)



notatangan : saye suke blog saye =D


2 comments:

  1. Lotpi :
    ha.. yer.. aku sokong lah sangat.. kan kan?
    haihhh.. geram ai.

    ReplyDelete

terima kasih daun keladi :)

Copyright to IYda Juhar
Designed by UMIESUEstudio 2015