Monday, 19 January 2009

budak kechik ngah blaja #002

minggu ni dah masuk minggu ke-tiga kelas bermula bagi semester baru. ari senin macam biase la kelas Bahasa Arab Level 1. ini semua gegara mase diploma dulu aku tak dapat B, jadi kena amek balik demi mengikut prosedur.huwarggggghhh.

tapi semester nampaknye bermula dengan agak baek so far.antaranye, pembelajaran kelas bahasa arab ni.mane tak nye,tergezut aku,kekekek.tak pernah la plak dapat belaja ngan ustaz yang sebegini jambu.heeeeeeeeeee.tinggi dalam 176cm.tinggi tuh.kulit muke cerah (dats y la we call jambu).tak gemok dan tak jugak kurus.kalu apply polis or askar,maybe memenuhi syarat kot.tapi kalu nak jadi pemain ragbi tuh memang kena reject la.pasal tak cukop berat badan.cara pemakaian plak, so far,ok jer.sebagaimana anak mude zaman skang ni.cuma satu jer aku tak berkenan,dia pakai kasut yang panjang ke depan tuh,tapi tak de la tajam sangat.tapi memang aku tak gemar la.cara penyampaian plak,ok jer.tapi slang utara tuh memang pekat giler arr.penceritaan plak, memang banyak citer ar yang disampaikan.kaki borak.kelakar.banyak cakap betol.pasal pengalaman dia mase belaja dulu.katenyer,dia tuh lulusan dari Universiti Al-Azhar,Mesir.amek jurusan pengajian bahasa arab.baru jer grad 2007.dan pernah menjadi cekgu mengajar disekolah agama kawasan perkampungan.

umor ustaz ni aku tak tau la plak bape.lebuh kurang baya aku jer kot.plus minus.

so,harapnyer kerajinan aku untuk lulus dengan cemrlang dalam semster ni, akan tercapai.insyaALLAH.bukan ape,ustaz jambu ni boleh motivate aku untuk rajin ke kelas.
wuuhhhhhhhhhhhhhuuuuuu !!

#ngehhhhh.



2 comments:

  1. seronok baca blog awak, kalau sudi jom, join atubuku di atubuku.blogspot.com

    ReplyDelete

terima kasih daun keladi :)

Copyright to IYda Juhar
Designed by UMIESUEstudio 2015