Sunday, 5 April 2009

First Batch for Guerillagraphy Workshop


Sebenarnye dah lame dah attend workshop ni tapi lupe tak lupe nak tarok gambor. Pada 8 Mac 2009 bersamaan hari Ahad. So, aku telah menghadirkan diri ke course tersebut. Satu hari saje. Aku suke je tengok hasil kerja SueAnnaJoe nih,tapi tu pon tengok kat blog dia jer la. Then, ari tuh dapat la jumpe dia dan dapat tengok hasil kije dia secara live. Aku dapat tahu pasal course ni dari salah satu blog seni milik Anna.
Aku adalah orang pertama yang sampai,tapi aku tak masuk,aku nunggu jer dulu kat luar. Rase macam terawal sangat la plak. Maklum la ni first course yang aku attend,jadi agak excited. Hahahhah !!!

Pelajarnyer tak ramai, cuma 4 orang saje. First session,kami didedahkan dengan hasil kerja beliau. Dan terus ke basic photography. Tengahari,kami lunch bersama2. Aku tanpa segan silu,makan dengan banyak. Kahahhahkahh!! Tanpa hiraukan mereka sekeliling. Lagipon lapar la,pagi tuh tak bekpes pon. Rehat jap.

Continue, dengan photo shoot. Ade sorang model cute didatangkan khas. So,kami pon memulekan kije shooting. *Betol ker ayat aku ni??Ngehhhh*. Finally,mase critique session tuh aku paling suke. Coz,gambar aku manyak kena kritik. Yer,ni first time aku guna camera aku tuh. So, moral of da stori,aku kena banyak lagi blaja juga praktis. Heeeeee!! So far, Alhamdulillah. Kelas ok dan berakhir pada pukol 4pm lebey macam tuh la. Hermm. Dari situ juga aku mendapat kenalan baru. Wehuuuuuuuuuuu !!!



Berikut diatas adalah gambar yang mase course tuh. Itu lah model yang didatangkan khas untuk membantu kami. HUuuuuuuhuuu!! Yer,aku tau,editing nyer kurang kemas coz aku pakai Picasa jer tuh. huahuhauhauh !!

Owhh ya !! Tak lupe juga, kami mendapat goodies bag yang cute dari Raw Visual. Tenkiu !!




notatangan : Tahniah buat SueAnnaJoe !! Dalam mase terdekat akan membuka studio nyer sendiri kat Kelana Mall. Jeng..jenggg!!! Itudio Studio !!
Congrats Anna ;)


2 comments:

  1. harap awak seronok gi kelas tu aritu.. -YSH

    ReplyDelete

terima kasih daun keladi :)

Copyright to IYda Juhar
Designed by UMIESUEstudio 2015